02-02-2021
Drie redenen waarom je in Somerparc aan de Amstel wilt wonen!

Drie redenen waarom je in Somerparc aan de Amstel wilt wonen!

Els Verpoorten van Eefje Voogd Makelaardij en Stefano Djoemena van Lunshof Makelaardij (betrokken makelaars van Somerparc aan de Amstel) vertellen enthousiast over waarom je in Somerparc aan de Amstel wilt wonen. Ze noemen een heel scala aan redenen, maar als ze er maar drie mogen kiezen, dan zijn het de volgende.

1. Ligging aan het water

‘Waar in Amsterdam vind je nog een woonlocatie met zo’n mooi uitzicht over de Amstel? Somerparc aan de Amstel ligt aan de noordwest kant van het Amstelkwartier, vlakbij de Stadshaven, tegen de karakteristieke Amstelbocht aan, waardoor je een heerlijk weids uitzicht hebt. Nergens is de Amstel zo prominent aanwezig als hier. Het is écht een van de mooiste plekken van het Amstelkwartier. De woongebouwen zijn zo gepositioneerd dat je bijna overal een vrij uitzicht hebt over het water,’ vertelt Stefano. 

‘Wonen aan het water is wat Somerparc aan de Amstel zo aantrekkelijk maakt,’ vult Els aan. ‘Met een sloep vaar je zo de Amstel op. Ideaal voor een relaxte middag op het water met vrienden, het gezin of de kleinkinderen. Hier meer je heerlijk aan voor een drankje op het terras van George Marina of restaurant L’ Osteria. Beide gelegen aan of nabij de Stadshaven. Je zit hier lekker aan het water met uitzicht op de voorbijvarende bootjes. En tegenwoordig is het water van de Amstel zo schoon, dat je hier in de zomer lekker kunt zwemmen.’

2. Exclusieve uitstraling

‘De exclusieve penthouses, riante dubbele benedenwoningen en luxe appartementen van Somerparc aan de Amstel liggen verspreid over vijf verdiepingen en bevinden zich in een van de vier aaneengeschakelde palazzi. Doordat de vier palazzi alle een eigen entree hebben, ademt elk gebouw kleinschaligheid uit en heb je veel privacy. Daar komt bij dat Somerparc aan de Amstel een van de meest duurzame woongebouwen van Nederland is. Gecombineerd met de luxueuze en elegante afwerking, de ruimte, het licht en het fantastische uitzicht is Somerparc aan de Amstel een buitenkans voor iedere Amsterdammer en expat,’ aldus Stefano.   

‘Bij binnenkomst in een van de palazzi voel je aan alles dat er aandacht en zorg is besteed aan de afwerking en de keuze voor materialen. De gevels zijn van een prachtige robuuste natuursteen, afkomstig uit Italië. Elk palazzo is gebouwd in een eigen onderscheidende natuursteen, waardoor elk gebouw een eigen identiteit krijgt binnen het geheel. Bij elkaar een statig, chique en warm ensemble. Ook de inrichting van de residences is van uitstekende kwaliteit met een keuken van het gerenommeerde Duitse merk LEICHT die je naar eigen inzicht samenstelt en een zorgvuldig samengestelde badkamer geheel naar wens af te werken.’

3. Elegante architectuur verwijzend naar Italiaanse palazzi

Een belangrijke inspiratiebron voor Somerparc aan de Amstel zijn Italiaanse palazzi – prachtige gebouwen voor welgestelde Italiaanse families en van een enorme architecturale grootsheid. Ook de palazzi van Somerparc aan de Amstel hebben die robuuste grandeur en grootse luxe in zich, met het verschil dat ze modern zijn ingedeeld: maximale benutting van ruimtes, waardoor elke vierkante meter optimaal wordt benut. Ook aan de buitenruimtes is veel aandacht besteed: iedere residence beschikt over minimaal een ruim balkon, dakterras en/of tuin.

Een andere belangrijke inspiratiebron voor de architectuur van Somerparc aan de Amstel is de watertoren in het gebied, die herinnert aan een industrieel verleden. De klassieke vormen ervan zie je bijvoorbeeld terug in het bijzondere hekwerk van de balkons.

Els en Stefano concluderen: ‘Somerparc aan de Amstel met zijn vier palazzi en verschillende residences stralen een robuuste en luxueuze grandeur uit die voor veel woongenot zorgt. Hier leef en woon je op topniveau!’