04-03-2021
Amstelkwartier; een van de beste wijken voor expats in Amsterdam

Amstelkwartier; een van de beste wijken voor expats in Amsterdam

In de Metropoolregio Amsterdam wonen de meeste expats van Nederland. Amsterdam heeft dan ook veel te bieden: een rijk uitgaansleven, interessante musea en theaters, goed openbaar vervoer, internationale scholen en ga zo maar door.

In Amsterdam zijn vooral de wijken rondom het centrum populair bij expats. Het Amstelkwartier is hier een mooi voorbeeld van. Hier sta je middenin het Amsterdamse stadsleven, vind je tegelijkertijd een oase van rust én profiteer je van de goede bereikbaarheid van Amsterdam. Andere Europese steden en nagenoeg de hele wereld zijn bereikbaar door de uitstekende verbinding met Schiphol Airport. Binnen 20 minuten sta je op Schiphol Plaza.

 

De vele voordelen van het Amstelkwartier

Belangrijke voordelen van het Amstelkwartier zijn: een gezonde omgeving voor kinderen, de wijk is groen, rustig en veilig, er is meer dan voldoende ruimte én veel fijne voorzieningen. Voortreffelijke restaurants met zonnige terrassen aan het water, varen over de Amstel, twee prachtige parken voor de deur waar kinderen kunnen voetballen en groene oevers vanwaar in de zomer zelfs gezwommen wordt in de Amstel. Lees hier meer over de fijne hotspots in het Amstelkwartier en de komende jaren worden dat er alleen maar meer!

 

Internationale scholen

Voor de kinderen is een internationale basis- en middelbare school dichtbij. Aan de A.J. Ernststraat zit de Amsterdam International Community School (AICS) die ruimte biedt aan 1.400 internationale leerlingen. Nu nog op een tijdelijke locatie, maar vanaf 2022 in een nieuwe state-of-the-art campus. Deze locatie is goed bereikbaar; in 15 minuten fietsen ben je vanaf Somerparc aan de Amstel bij deze school. Ook aan de Darlingstraat in Zuidoost zit een vestiging van AICS op slechts 15 minuten fietsen van het Amstelkwartier. De Amsterdam International Community School bestaat uit een Engelstalige Basisschool en Middelbare School.

 

Bewegen én genieten

Bewegen doe je onder andere bij Trend Fitness, een kleine en persoonlijke boutique gym. Hier begeleiden ze je met oog voor jouw persoonlijke doelen, uitdagingen en de kwaliteit van het leven. Geen zin in een sportschool? Er zijn genoeg mooie plekken om buiten te sporten. Ga voor een sportief rondje hardlopen in het park of jog een rustig stukje langs de Amstel. Maar ook op het water kun je van alles doen; van suppen op een heerlijke zomeravond tot roeien in de vroege ochtend. Er zijn talloze mogelijkheden. Genieten van het leven kun je in het Amstelkwartier volop: voor heerlijke seafood plateaus ga je bijvoorbeeld naar restaurant George Marina aan de Stadshaven en voor lekkere family brunches naar restaurant tHUIS aan de Amstel. En vergeet niet dat je op een steenworp afstand van het Amstelkwartier de bruisende Pijp in Amsterdam-Zuid vindt én het hippe stadsdeel Oost.

 

Woningaanbod beschikbaar

Een bijkomend voordeel is dat het Amstelkwartier een vrij nieuwe wijk is waar nog volop gebouwd wordt en geregeld woningaanbod beschikbaar komt. Hier wordt onder andere het exclusieve Somerparc aan de Amstel gebouwd. Dit stijlvolle project, dat letterlijk aan de rivier de Amstel ligt, bestaat uit 14 royale Town Houses en 42 luxe City Apartments. Alle woningen zijn nu in de verkoop en worden medio 2022 opgeleverd.

 

Royaal familiehuis

Vooral voor expat gezinnen biedt het Amstelkwartier een unieke kans om te settelen. De Town Houses in Somerparc aan de Amstel zijn heerlijk ruime familiehuizen die van alle gemakken, luxe en comfort voorzien zijn. Ontspannen, genieten, werken en lekker leven, het kan hier allemaal. Door de verschillende indelingen van de woningen (variërend van ca. 128 – 223 m2) kun je een indeling kiezen die het beste bij jouw levensstijl en behoefte past. Een leefkeuken grenzend aan je achtertuin, een speelkamer voor de kinderen, werken vanuit huis of een royale woonkamer op de eerste verdieping met uitzicht op het park. Je beschikt over een voor- en/of achtertuin, terras en balkon. Een heerlijk verlengstuk van je woonkamer of leefkeuken én een ideale plek voor kinderen om te spelen. Meer informatie over deze Town Houses vind je hier. Of bekijk hier het volledige woningaanbod van Somerparc aan de Amstel.