06-05-2021
Een eigen tuin in het Amstelkwartier met de stad om de hoek

Een eigen tuin in het Amstelkwartier met de stad om de hoek

Wat begon als grap tijdens het hardlopen, wordt voor toekomstige bewoners van Somerparc aan de Amstel Robert en Roberta binnenkort werkelijkheid. Zij kochten een Town House grenzend aan buurtpark Bella Vista. We spreken Roberta direct na Koningsdag en vroegen haar waarom zij en Robert bewust kozen om in het Amstelkwartier te blijven wonen.

Ze zit nog zichtbaar na te genieten van de dag ervoor. Want wat was het geweldig om weer even te kunnen draaien. Zelfstandig communicatie-adviseur, moeder van een tweeling én DJ Roberta kon dankzij een aardige politieagent op Koningsdag haar favoriete tunes weer heerlijk delen in de buitenlucht. Vanuit de tuin van de buurman -direct grenzend aan hun geliefde buurtpark Bella Vista zorgde Roberta met haar muziek voor een relaxte, oranje sfeer. Een leuk voorproefje voor de toekomst maar dan vanuit hun eigen Town House.

 

Tussen alle afspraken door en vlak voor de vakantie maakt Roberta graag een halfuurtje vrij om enthousiast te vertellen over hun volgende woonstap. Eind 2019 maakte ze vlak voor corona met haar gezin nog een reis naar Nieuw-Zeeland. Dit jaar kochten ze een Town House in Somerparc aan de Amstel waar ze samen met tweeling Carice en Tjitske van vijf jaar gaan wonen. ‘Carice is trouwens vernoemd naar oma hoor en niet naar de actrice, zoals veel mensen denken,’ vertelt ze lachend.

 

Liever de stad niet uit

‘We waren al ingeloot voor een vrijstaande villa buiten Amsterdam,’ maar Robert wilde liever in de stad blijven. En als DJ is Amsterdam ook de place to be. ‘Geen idee of ik als Rotterdammer die alleen maar in grote steden heeft gewoond wel kan aarden buiten een stad.’ Mede door het bredere schoolaanbod in Amsterdam besloten ze dus toch voor een Town House in Somerparc aan de Amstel te gaan. ‘De bereikbaarheid van het Amstelkwartier is heel goed, met metrostation Spaklerweg en de snelweg dichtbij. De combinatie van de rustige, groene ligging aan de Amstel en het park, maar mét de stad om de hoek maakt dat deze kinderrijke buurt echt ideaal is voor gezinnen. Robert is jurist en heeft een goedlopend eigen bedrijf en ik houd mij al vier jaar lang als zelfstandig communicatieadviseur bezig met gebiedscommunicatie voor de Gemeente Amsterdam. Het Bella Vista park is het hart van onze buurt. Hier is het na een drukke werkweek dan ook heel fijn thuiskomen.’

 

Van terras naar eigen tuin
‘We vinden de bouwstijl van Somerparc aan de Amstel écht heel mooi. Een aanwinst voor deze buurt, waar toch al veel mooie appartementengebouwen staan. Er is veel aandacht besteed aan de details zoals ingebouwde zonnepanelen en buitenverlichting. Maar ook over de beplanting is nu al nagedacht.’ Als natuurliefhebber is een eigen tuin middenin de stad voor Roberta een droom. ‘We voelen ons echt heel gelukkig met ons huis, want zon-technisch is de ligging ideaal en aan een doodlopende straat heb je alleen bestemmingsverkeer. Dus lekker rustig. De speelse scheiding van de split-level woning en straks dat enorme kookeiland zijn dingen waar ik me nu al op kan verheugen. Door boven qua indeling iets af te snoepen van de slaapkamers voor de meiden, krijgen zij straks hun eigen badkamer. Voor het thuiswerken is er een extra studeerkamer en onze slaapkamer wordt een heerlijke plek inclusief badkamer én walk-in closet,’ vervolgt ze haar verhaal.

 

Volgend jaar weer Koningsdag in Bella Vista

Over tien minuten start haar volgende afspraak maar niet voordat Roberta nog even laat ontglippen dat Koningsdag volgend jaar natuurlijk weer gevierd gaat worden in hun Bella Vistapark. Uiteraard met haar eigen muziek.