23-12-2020
Hotspots in de buurt - De hele week genieten van de fijne plekken in het Amstelkwartier

Hotspots in de buurt - De hele week genieten van de fijne plekken in het Amstelkwartier

Culinair genieten, ruimte om te recreƫren, lazy sunday brunches, rustig flexwerken en even binnenlopen bij My Bookstore voor het nieuwste boek van Herman Koch, het kan allemaal op loopafstand van Somerparc aan de Amstel.

Image not found

De afgelopen jaren is het Amstelkwartier gegroeid tot een bruisende stadswijk waar nieuwe initiatieven zich ontplooien en kwaliteitshoreca zich vestigt. Op deze unieke plek aan de Amstel is veel te beleven. En er staat nog veel te gebeuren! We zetten een aantal niet te missen hotspots voor je op een rij en dagen je uit ze allemaal te bezoeken. 

Een typische ‘lazy sunday’ in het Amstelkwartier

Wie lijkt dat nu niet lekker? Wakker worden op een zondagmorgen met uitzicht over de Amstel en neerstrijken op je ruime groene dakterras met een latte macchiato om eindelijk Het Parool van zaterdag eens goed door te lezen. Lekker rustig aan en genieten van je vrije dag. Rond 12:30 uur vertrek je richting Persijn voor een Sunday Brunch. Bij Persijn schuif je iedere eerste zondag van de maand aan en kun je onbeperkt genieten van de lekkerste eitjes, pannenkoeken en taartjes. De producten komen óf van lokale ondernemers óf Persijn serveert groenten, kruiden en fruit uit eigen moestuin. Deze groeien op het dak van het pand. 

Wandelen of varen

Met een voldaan gevoel stap je weer naar buiten voor een lekkere wandeling door het park of langs de Amstel. Er zijn verschillende mooie wandelroutes uitgestippeld vanaf Het Amstelkwartier. Het nieuwe Bella Vistapark is nog in aanleg maar beloofd vanaf komende zomer een mooi stadspark te worden. Een grote groep buurtbewoners heeft in 2018 meegedacht over de inrichting van het park. Het park krijgt een monumentaal hek en klassieke wandelpaden langs de oevers van de Amstel. Voor wie in het bezit is van een bootje is zondag de perfecte dag om een lekker stukje te varen. Vanaf Stadshaven Amstelkwartier vaar je de Amstel op vanwaar je zo op de Amsterdamse grachten bent of het rustige Ouderkerk aan de Amstel tegemoet vaart. 

Borrelen en culinair genieten

Eindig je wandeling of vaarmiddag voor de deur van de voormalige directeurswoning van de Zuidergasfabriek aan de Korte Ouderkerkerdijk. Hier is tHUIS aan de Amstel gevestigd. Een culinair en artistiek café waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie en verrassende gerechten. Einde van de middag plof je hier neer voor een lekkere zwoele jazzsessie met een goeie borrelhap. Nog geen zin om naar huis te gaan? Drink nog een borrel in de Juniper & Kin bar op de bovenste verdieping van het QO-hotel of ga culinair genieten bij George Marina op het te gekke terras aan de stadshaven. 

Drukke dag, tijd voor flexwerken

Ook doordeweeks is het goed vertoeven in het Amstelkwartier. Je kent het wel van die dagen dat heel Nederland onderweg is en je de auto, als het even kan, het liefste laat staan. Geen probleem want bij My Bookstore aan de Spaklerweg zijn fijne rustige werkplekken waar je de hele dag goed kunt vertoeven. Je kan hier gewoon aanschuiven aan de gigantische gemeenschappelijke tafel waar flexwerkers en studenten ongestoord kunnen werken en studeren. Daarnaast schijnen ze hier waanzinnige lekkere taarten te bakken. Aangezien My Bookstore, zoals de naam al doet vermoeden, ook een boekwinkel is, krijg je hier gelijk mee welke nieuwe boeken er net gelanceerd zijn. De collectie wordt aangepast aan de wensen van de buurt. Buurtbewoners waaien hier geregeld binnen met hun vragen en wensen en zo wordt de boekencollectie continue aangevuld.

Nieuwsgierig geworden naar de woningen in Somerparc aan de Amstel?

 Meld je aan voor de nieuwsbrief dan ben je als eerst op de hoogte van alle nieuws en de laatste ontwikkelingen.