16-02-2021
Amstelkwartier: ‘rust én rumoer van de stad’

Amstelkwartier: ‘rust én rumoer van de stad’

‘De combinatie van rust én het rumoer van de stad die zo via de Amstelbocht de wijk in rolt, maakt wonen in het Amstelkwartier zo leuk,’ vertelt bewoner Niels. Samen met zijn vriendin en hun drie kinderen woont hij in het Amstelkwartier. Hij vertelt enthousiast wat dit unieke stukje Amsterdam nou zo bijzonder maakt.

Genietend van zijn koffie ontmoeten wij Niels in zijn woning met uitzicht op de iconische watertoren. ‘Het Amstelkwartier is een fijne stadswijk waar een gemêleerd gezelschap aan mensen woont. Van young professionals tot aan gezinnen zoals wij die rust en ruimte willen en genieten van het uitzicht op het Bella Vista Park. Of na het werk graag een rondje hardlopen langs de oevers van de Amstel. In de zomer kun je hier zwemmen en van het park genieten. En ’s avonds zijn er volop leuke horecagelegenheden om lekker te borrelen of een hapje te eten.’

Écht je eigen woning
Niels vervolgt zijn verhaal: ‘Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning kun je net even iets meer zelf bepalen. Je bepaalt hoe je alles wilt, zelfs waar de muren komen te staan. Dat gaat veel verder dan welke kleur je op de muur wilt hebben. Als je hier dan uiteindelijk komt wonen, is het ook echt helemaal je eigen huis. Tijdens het verkoopproces word je hier in begeleid waardoor je woning vanaf het begin ook echt tot leven komt,’ sluit Niels enthousiast af.

Bekijk het volledige interview met Niels en de andere betrokkenen >>