25-03-2021

Heerlijk buitenleven in het Amstelkwartier

Heerlijk buitenleven in het Amstelkwartier

Bewoners van het Amstelkwartier hebben volop mogelijkheden om lekker buiten te recreƫren, te ontspannen of te sporten. We zetten de vijf populairste plekken voor je op een rij.

 

1. Park Somerlust; langs de oevers van de Amstel
Park Somerlust, vernoemd naar de gelijknamige buitenplaats en gelegen aan de oevers van de Amstel. Hier geniet je van een korte wandeling of je dagelijkse rondje joggen langs de Amstel.

 

2. Een frisse duik in de Amstel
Met het schone Amstel water voor de deur, is een frisse duik zo gemaakt, In de bocht bij tHUIS aan de Amstel kun je zelfs via een trap makkelijk het water in en uit. Het parkje ernaast is ideaal voor een spontane picknick. Perfect voor warme zomers.

 

3. Stadspark Bella Vista
In stadspark Bella Vista staat een niet te missen iconische watertoren die bovendien een openbare functie krijgt. De oude, monumentale bomen benadrukken het klassieke karakter van dit buurtpark dat niet voor niets het groene hart van het Amstelkwartier wordt genoemd. Bomen en beplanting voor elk seizoen benadrukken de ecologische waarde en maakt dit unieke stadspark tot een heerlijke plek om te recreëren voor jong en oud.

 

4. Aanmeren in Stadshaven Amstelkwartier
Ben je in het bezit van een bootje, meer dan aan in Stadshaven Amstelkwartier. Deze drijvende jachthaven heeft maar liefst 100 verschillende ligplekken voor dagpassanten. Vanuit hier loop je zo naar een van de heerlijke adresjes voor lunch, borrel of diner in het Amstelkwartier.

 

5. Roeien op de Amstel of liever buiten bootcamp?
Roeivereniging RIC is een begrip aan de Amstel. Iedereen kan lid worden: van 8 tot 80 jaar wordt er geroeid op alle niveaus. Is de sportschool helemaal jouw ding dan zijn Vondel Gym of Trend Fitness gerenommeerde adressen als het gaat om personal training. Ook voor bootcamps in het park of een yogales kun je hier terecht.

 

Fijne buitenplek
De combinatie van groen, rust en water maken van wonen in Somerparc aan de Amstel echt iets bijzonders. Er zijn maar weinig plekken in Amsterdam waar lekker buiten recreëren en in beweging zijn zo vanzelf gaan. Met twee parken en het schone zwemwater van de Amstel voor de deur kunnen wij ons geen fijnere buitenplek in Amsterdam bedenken.