Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de makelaars. Zij helpen je graag verder.

Hoeveel woningen omvat het project?

Somerparc aan de Amstel omvat 59 (koop)woningen: 3 Penthouses, 42 City Apartments en 14 Town Houses. Daarnaast 54 parkeerkeerplaatsen.

Is er al een vergunning voor het project en wanneer start de bouw?

De omgevingsvergunning is onherroepelijk. De bouw start in het voorjaar van 2021.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De planning is dat de woningen medio 2023 worden opgeleverd. Tijdens de realisatie wordt de prognose voor de oplevering duidelijker.

Waar kan ik parkeren?

In de ondergelegen parkeergarage zijn in totaal 54 parkeerplaatsen. Deze zijn exclusief voor de bewoners van Somerparc aan de Amstel en separaat te koop. Voor de Penthouses, Town Houses en de grotere City Apartments zijn optioneel twee parkeerplaatsen beschikbaar. Bezoekers kunnen op straat parkeren.

Zijn er aansluitingen voor elektrische auto’s?

In de parkeergarage zijn 6 elektrische oplaadpunten aanwezig. Daarnaast hebben we bij de andere parkeerplaatsen elektrisch parkeren voorbereid. Tegen meerprijs kun je een aansluiting op jouw parkeerplaats aan laten brengen. 

Waar laat ik mijn scooter of fiets?

Op de begane grond zijn twee fietsenstallingen. Ook zijn er acht stallingsplaatsen voor scooters, welke separaat te koop zijn. 

Wat is het energielabel?

Het project kenmerkt zich door een enorme duurzaamheidsambitie die veel verder gaat dan de minimale eisen. Het energielabel is A en de EPC waarde ligt lager dan -0,4.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, Somerparc aan de Amstel wordt niet aangesloten op het gasnet. We voorzien de woningen van een gemeenschappelijk warmte-koude opslagsysteem (WKO). Een WKO is een milieuvriendelijk, duurzaam systeem dat gebruik maakt van warmte en koude die ondergronds worden opgeslagen. Deze worden vervolgens gekoppeld aan individuele warmtepompen. Alle woningen profiteren van het comfort dat dit energiesysteem biedt. 

Is het eigen grond of erfpacht?

Somerparc aan de Amstel wordt gebouwd op gemeentelijke grond, waardoor bewoners erfpacht verschuldigd zijn aan de Gemeente Amsterdam. Je hebt de keuze om een jaarlijkse canon te betalen of de erfpacht eeuwigdurend af te kopen. Op de prijslijst zie je per woning wat de hoogte is van de erfpacht.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van het Amstelkwartier?

De bereikbaarheid van het Amstelkwartier is al goed. Door de ligging nabij de ring ben je zo de stad uit. Schiphol is hierdoor bovendien slechts een kwartiertje rijden of met de trein vanaf het om de hoek gelegen Amstelstation in slecht 20 minuten.
Maar aan de bereikbaarheid van het Amstelkwartier wordt flink verder gewerkt, zo komt er vanaf de snelweg A2 een brug over de Duivendrechtsevaart en wordt momenteel de Amstelstroomlaan aangelegd, die het Bajes Kwartier verbindt met het Amstelkwartier. De werkzaamheden zijn (naar verwachting) met de oplevering van Somerparc aan de Amstel voltooid.

Waar komen de voorzieningen in het Amstelkwartier?

Naar verwachting start de realisatie van de voorzieningen (w.o. een supermarkt) in 2021, tijdens de een na laatste fase van het Amstelkwartier.

Hoe zit het met de financiering?

De makelaars van Somerparc aan de Amstel brengen je indien gewenst graag in contact met onafhankelijke hypotheekadviseurs die het project goed kennen. Ze zijn je graag van dienst met het afsluiten van een hypotheek onder de meest gunstige condities. Deze adviseurs zijn ook op de hoogte van de bijzondere voorwaarden die bij een dergelijk duurzaam nieuwbouwproject horen en de erfpacht die van toepassing is op dit project.

Ik lees dat er veel zonnepanelen op het gebouw komen. Waar gaat deze opgewekte energie naartoe?

Op zowel het dak, de achtergevel als de pergola van Somerparc aan de Amstel komen ca. 1.000 zonnepanelen. De energie die deze zonnepanelen opwekken, gebruiken we voor de collectieve ruimten (denk hierbij aan liften, verlichting etc.). Hierdoor zijn de servicekosten lager dan bij vergelijkbare projecten. Daarnaast vindt er een gemeenschappelijke teruglevering aan het energienet plaats voor de overige opgewekte energie waar een vergoeding tegenover staat. Deze inkomsten komen ook bij de VvE terecht en verlagen de servicekosten.

Kan ik meer dan één appartement kopen of kan ik appartementen samenvoegen?

Ja, het mogelijk om meer dan één appartement te kopen en ook om appartementen samen te voegen. Uiteraard moet dit technisch en constructief haalbaar zijn. Op verzoek kan de betrokken aannemer dit onderzoeken.

Hoe zit het met de (fiets)bergingen?

In de woningen is een inpandige berging aanwezig. Daarbovenop zijn er in de parkeergarage nog 2 bergingen aanwezig voor de Penthouses 57 en 58. Voor fietsen zijn op de begane grond twee gemeenschappelijke fietsenstallingen.

Is de v.o.n.-prijs inclusief een keuken en sanitair?

We hebben in de v.o.n.-prijs voor iedere woning een stelpost opgenomen voor een Siematic keuken van Homestudio’s. Daarnaast hebben we, afhankelijk van de woning, luxe sanitair en tegelwerk opgenomen voor het toilet en de badkamer(s).

Wat komt er in het gebouw achter Somerparc aan de Amstel (kavel 6B)?

Hier komt een woonconcept met stadsveteranen. Dit zijn senioren die graag in de stad willen (blijven) wonen. Een Stadsveteraan is sterk verbonden aan de stad en de lokale gemeenschap. Dit gebouw wordt ongeveer 1 jaar later dan ons gebouw opgeleverd.